I love bridges :)


Aicheh, bukan ape, tngah buat assignment structural analysis ni haa..
menarik tahu
aku minat kat bangunan
tapi kenapa tah bangunan tak minat kat aku
sebab sem lepas mekanik bahan aku macam majinbu..
ah, persheton kan semua tu!
sem ni aku blaja rajin2!
(same thing every year)
lalala~

MySpace

ok lah malas nak bebel bnyk2
tak siap keje skolah aku nanti kang..
nah tgk gambo dengan explaination:



  • A suspension bridge is a type of bridge in which the deck (the load-bearing portion) is hung below suspension cables on vertical suspenders. (source Wiki-apedia)



Contoh suspension bridge ialah Golden Gate Brid
ge, San Francisco! I love this bridge pretty muchos! sebab kan, dia trademark yang cantik, then dalam cite Charmed (my childhood favourite story. ever.) selalu la kuar visual bridge ni, ada waktu siang, malam, time berkabus.. Oh so indah u know, rasa macam nak duduk situ, tak kisah la buat umah bawah jembatan pon takpe. Ini lah dari kecik dok tengok cite omputih, da besau jadi lah ia pro-barat.heee :p


_____________________________________________

  • A cable-stayed bridge is a bridge that consists of one or more columns (normally referred to as towers or pylons), with cables supporting the bridge deck.


Contoh cable-stayed bridge ialah jambatan ke dua Muar!! hoyeh2.. haa, sape kata aku pro-barat? Aku suka muar tau.. Muar cantik walau pun takde midbeli ke, OU ke.. kat Muar ade kopi sedap, mee bandung sedap, and yang paling penting ade umah aku yang sedap di duduk :p Oh mak, weekend ni saye balik umah ok.

kthnksbai.




 

FREE HOT VIDEO 1 | HOT GIRL GALERRY 1

FREE HOT VIDEO 2 | HOT GIRL GALERRY 2