Kisah kereta rosak di highway.


Assalamualaikum :p


Ha, harini I nak cerita lah kan. Pasal kete rosak kat highway haritu. Nak kongsi pengalaman la kunun nye. Padahal aku sorang je yg baca blog aku ni. HUHUHUHU.

Okay haritu kan I balik Bangi dengan my abang, akak ipar and mum. Lepas Isya' bertolak. Tibe2 kat highway tu perut mak I dah berkeroncong mendendangkan lagu Enrique (eh kelakar nya). So walaupun mmg tak pernah berhenti kat R&R (kecuali nak shi shi atau nak erk erk), behenti la jugak sebab nak makan. Kat Air Keroh, melaka.

My mum pun rasa macam tak best la nak berhenti sebab kawan die penah cite, anak beliau punya kereta pernah kena sabotaj time berhenti kat R&R. Tapi takpe lah kan tgk kiri kanan bnyk kete. Klu ade nak sabotaj pun mungkin dia pilih kete lain kan (optimistik la konon).

Nak pendek kan cite, lepas da mkn tu, masuk la kete. Ade bau hangittt. Check2 tgk macam takde bnde. Aku pun takde melepaskan angin. Lalu sambung lah journey. Vroom2 kete dalam 1km mcm tu, tiba2 enjin menderam (kuih deram aku suka). Kat bonet kuar asap berketul2. Nasib baik ada exit yang lengang kat hiway time tu.

So pull over lah. Kuar kete. Bukak but tgk. Ala macam megan fox buat tu, tapi abg aku buat lagi seksi lah. :p tak smpai seminit pastu, ada lah 1 pajero Mitsubishi datang. WEK 2922. 2 orang India keluar. Dia tanya "rosak eh?". pastu dia kuarkan lampu suluh and suluh sana sini. Terus dia detect ape rosak. Dia bla3 ngan abg I. Kata boleh hantar bengkel kawan dia, RM180 je bayar settle sume.


^knight in shining armor la konon

Time tu mak I pun ibarat mendapat premonition or deja vu xD dia tanak layan india tu, dia kata dia nampak mereka time kat R&R tadi. Fikir2 lah sendiri kan.. Tapi my abang malas nak tunggu PLUS ronda ke roda roda kuala lumpur ke, sebab da malam, da dekat kul 12. So lepas sedikit adegan royal debate, my abg pun setuju nak suruh india tu betul.

Lepas tu kena tow dgn tow truck. Time tu mak I bergelak ketawa pulak eksaited sebab tak penah kena tow -___- sampai bengkel. Kat seremban. Ada naik bukit sikit. Sunyi je tempat tu. Then hantar la ketang ketung (bunyi kete kena betul) Abang aku lg sorang dari bangi datang amik aku ngan kaum hawa yg lain balik rumah dia.



^kena tow. tak best mana pun

Esok nya tgk kete abg aku tak siap lagiii.. Apa da, kata 2 jam da siap. Ade pulak lah die kate GEARBOX pecah. Kena RM2250. Kasihan abg ku. Adakah dia kena pwnd dgn mahluk2 tersebut? Aku pun tak tahu. Tuhan saje yang tahu. Kthnksbai.

(akhir cerita kurang memberangsang kan sebab dah malas xD)

pastu last week mak cik aku tepon mak aku. dia kata dia pun kena gak, RM2k++ sebab ganti gearbox lepas ROSAK lepas BENTI KAT R&R..
 

FREE HOT VIDEO 1 | HOT GIRL GALERRY 1

FREE HOT VIDEO 2 | HOT GIRL GALERRY 2