Rahsia gigi putih


"Gigi putih lahir dari hati yang suci"

tah sape tah cakap
tahyul sume tu

Nak gigi putih, kena usaha
Nak sume benda pun kena usaha
Mana ada benda free dalam dunia ni
Okay, dah2 la tu bebel

Harini i nak bagi tips gigi putih
sebab, ade la kan orang tegur i kan..
"eh gigi ko putih la, ko pakai mende ha?"
kang aku jawab ketas pasir ke, arang ke, kena lutu pulak..
so baik aku jawab betul2..
Oh, fakta di sini, kaum India zaman dulu mmg gosok gigi guna arang tau, putih gigi dorang.. tak caye pegi tengok cite hindi dulu2..

Okay (berapa banyak okay dah) step nak gigi suci bersih ni bukan susah sgt..
Macam biasa lah, rutin gosok gigi hari2..
Kalau nak afdal setiap kali amik wudhu' tu, gosok gigi..
Nabi pun ada kata kan, kalau tak susah, bagus kalau umat dia bersugi tiap2 kali berwudhu'
(lebih kurang macam tu la ayat dia, aku baca kat tiub ubat gigi Mukmin)
So I gosok gigi at least 3 kali sehari..

Pasal ubat gigi pulak,
normally i suka Darlie sebab dia penuh hangin..
then i pakai Pearl Drop Glossy White Tooth Whitener
ni ha dia..


murah je, dalam RM32 kat Watsons or Guardian..
tahan berbulan2..
or kalau takda duit, i beli yang biasa punya
RM13 kalau tak silap..
memang berkesan lah i cakap u..
and dia takda bleaching agent, so tak menghakis gigi..
dia tanggal kan stain and plaque je..

so, konklusi nye, nak gigi putih

- jangan smoke
- kurang kan minum kopi or tea
- rajin brush, floss + listerine :p
- dentist once every 6 months
- pergi scaling dekat PKU, free je.. mwahaha



kalau gigi dah putih senyum pun bertambah2 manis..
bak kata JB, u smile, i smile..
:P

kthnksbai!

p/s: notice sume artis hollywood gigi sume perfect! jeles kot :/
 

FREE HOT VIDEO 1 | HOT GIRL GALERRY 1

FREE HOT VIDEO 2 | HOT GIRL GALERRY 2