Rahsia rambut cepat panjang

^ini hantu sebelah perm, sebelah rebonding


Ishh banyak betul rahsia malam nih!
takpe, i boring, so bagi i bebel banyak2 sikit..

bukan ape, ade housemate i kata la kan
rambut i ni cepat panjang..
tebal lagi tu..
padahal baru haritu potong..
punya la gabra sebab leng chai kedai tu,
orang suruh potong sikiiiittt je,
skali dia potong seguni..
pastu cas mahal gila pulak tu..
nak nanges rasa..
my hair is my baby

MySpace

Anyway, berbalik pada topic asal..
Nak rambut cepat tumbuh dgn lebat dan hensem nya?
Ini tips2 dariku!
(warning: aku bukan ahli kaji rambut yang terlatih, so ini teori aku sendiri xD)


1. Rajin2 lah menyikat atau memberus rambut anda. Kalau agak2 kusut tu, start sikat dari hujung. Jangan kau sentap2 sampai ade hairball kat sikat tuh..

2. Pakai product rambut yang ada aleo vera a.k.a crocodiles' tongue. Macam i pakai hair vitamin Ellipse warna kuning, ada aleo vera and vitamin E. Ramuan2 best! And yang murah pakai baby oil yang kaler hijau tu, ada lidah boye gak..

3. Vitamin E baik untuk rambut and kulit. I makan supplement Bio 500E Blackmores :)

4. Coconut oil, traditionally used untuk shiny hair. Dulu masa kecik2 i pakai, amik kat umah atok. Skarang tak tau nak cari mana da..

5. Kalau cuci rambut, bilas pakai air sejuk.. Jangan pakai air panas.. Takya nak mengada sejuk la hape la.. orang duduk kat kutub utara sana tu lagi sejuk, ok?!

6. Invest sikit untuk syampu and conditioner yang advance sikittt.. sikitt je, aku tau la aku bukan artis nak pakai bende mahal2.. Try Loreal Elseve.. On a daily basis, Head and Shoulder is good enuff.

7. No heat! jangan iron, jangan blow dry. Kasihan rambut tu panass tahu?

8. Haa, last skali bile rambut da cantik, nak keluar tu pakai la tudung.. Baru dapat kap ba ro kap ta alif nun! Menutup aurat itu kan kewajipan utk semua muslimah :p (nasihat untuk diri sendiri yang dah tua bangka)


Tak boleh letak gambo aku letak gambo minah ni je la..
Rambut aku skarang macam ni lah..
Muka aku pun cun macam ni gak (perasan tahap dewa) xD

kthnksbai!
 

FREE HOT VIDEO 1 | HOT GIRL GALERRY 1

FREE HOT VIDEO 2 | HOT GIRL GALERRY 2