Visa Paspor Indonesia



Dear Backpackers and Flashpackers!

how's your last trip? great? where's your next destination?
sayah lagi merencanakan beberapa perjalanan ni buat taun ini atau taun depan atau taun depannya lagi, dan sekarang, lagi survey-survey dulu. termasuk survey soal Visa. yah karena paspor garuda tersayang yang kita punya gak bisa bebas keluar masuk negara manapun, ada bagusnya kalo kita cari tau negara-negara mana aja yang gak perlu ngurus Visa, maksudnya cuma berbekal paspor doang, mana yang Visa On Arrival (VoA) yang artinya ngurus Visa pas kedatangan, dan negara mana yang kudu apply Visa di embassy sebelum keberangkatan?

buat sekalian menghitung biaya dan memastikan keberangkatan. kan gak lucu kalo misalnya gak jadi berangkat gara2 Visa. apalagi kalo sampe gak boleh masuk negaranya cuma boleh di bandara, kayak di Film The Terminal. iya kan? hehehe

so, i got this list from wikipedia. sebelum dibaca, buat catatan ajah, yang "Diplomatic and service passports only" gak aku masukin list, dan termasuk yang ada persyaratan khusus, juga aku gak masukin, data lengkap bisa diliat disini biar gak bingung kan bacanya? hehe. dan yang gak ada di dalam list ini berarti kudu ngurus Visa di Embassy. (Europe oh Europe....knapa kamu gak gratisan?at least VoA pleasee...)


Visa Free

Brunei 14 days
Cambodia 30 days
Laos
Malaysia 30 days
Philippines 21 days
Singapore 30 days
Thailand 30 days
Vietnam 30 days

Non-ASEAN Countries
Hong Kong 30 days
Iran 15 days
Macau 30 days
Maldives 30 days
People's Republic of China < 15 days
Only group tours (more than 5 people) to Hainan Province for stay of less than 15 days organized by the international travel services approved by the National Tourism Administration of China and registered in Hainan Province
Sri Lanka 30 days

Oceania
Cook Islands 31 days
Federated States of Micronesia 30 days
Samoa 30 days[

Americas
Bermuda 6 months max
Chile 90 days
Colombia 90 days
Cuba 30 days (Tourist card needed)
Dominica 21 days
Ecuador 90 days
Haiti 3 months
Peru 90 days
Saint Vincent and the Grenadines 1 months

Africa
Morocco 3 months
Seychelles 1 month[

Europe
Kosovo 90 days

Visa On Arrival (VoA)

ASEAN
Myanmar 30 days

Non - ASEAN countries
East Timor 30 days
India 30 days, 2 times max in a calendar year - 60 USD
Jordan 1 month - 10 JOD
Nepal 60 days
Oman 1 month - A Visa Fee: OMR. 6 per person.

Oceania
Fiji 4 months extension can be made up to 6 months
Niue 30 days
Palau 30 days

Africa
Comoros 90 days - Visas available on arrival at the airport
Madagascar 30 days
Mozambique 30 days
Tanzania 3 months
Zambia 3 months
Zimbabwe 3 months

Europe
Azerbaijan 30 days - Fee: USD 100
Armenia 120 days -Fee: AMD 15,000 (payment local currency)
Belarus ? days - Minsk-2 Airport,all visitors are required to purchase health insurance.
Georgia - days - Fee: USD 10-200, (dependent on nationality, type of visa and length of stay)
Turkey 30 days Timatic - Fee: USD 25.-; Both countries announted to "start working on the removal of the visa requirements soon both of two countries"

Free Visa
Ireland Depends on purpose Visa must be obtained prior to departure from appropriate Irish Embassy but free of charge
 

FREE HOT VIDEO 1 | HOT GIRL GALERRY 1

FREE HOT VIDEO 2 | HOT GIRL GALERRY 2